Kanderade juläpplen med mandelfyllning

Här är ett recept på ett klassiskt julgodis, kanderade äpplen. Just de här äpplena är fyllda med mandelmassa men man kan ju självklart göra utan också om man inte gillar mandelmassa.

4 äpplen
100g mandelmassa
4 träpinnar

Glasyr:
3dl strösocker
1dl vatten
1stk ättiksprit (12%)

1. Knäckglasyr:Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull. Koka upp och låt sockerlagen koka ordentligt (till 140°C), cirka 15 minuter. Gör knäckprov. Rör om regelbundet med träslev. Varning för het glasyr.

2. Gnid äpplet blankt med en handduk. Kärna ur äpplen med en urkärnare (=rakt hål genom äpplet) och fyll hålet med mandelmassa (ej nödvändigt).

3. Stick in en träpinne snett i äpplet genom fruktköttet. Olja in ett fat med matolja.

4. Snurra äpplena i glasyren, hjälp till med sked. Ställ över på det inoljade fatet och låt stelna. Njut!


Kommentarer
Postat av: amanda da best

hahaha mums :-D <3

2010-10-16 @ 23:11:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0