Vintertid

Nu är det dags för vintertid! Så mysigt för det känns verkligen som att det äe officiellt nu att julen snart är här :) Nu är Halloween över och jag hoppas att alla har haft en bra helg med mycket skratt och mys. Så nu kan man fokusera helt på det här med julen! :D Det är mindre än en månad kvar till första advent och om ca tre veckor är det dags för julbelysningen. Nu går det verkligen snabbt. Det ända tråkiga med vintertiden är att det blir mörkt så fort men man får bunkra upp en massa mys så klarar man sig rätt bra hehe ;)
                        

Saffranskladdkaka med vit choklad

Den här kombinationen är lite ovanlig. Men den verkar rätt spännande, sjäv har jag inte provat att baka den. Men jag kommer definitivt göra det. Både för att resultatet kan bli roligt att se och för att det låter rätt gott :p 


Ovanlig kombination...

För er som är intresserade kommer receptet här:
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran  (0,5 g)

Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till. Hoppas det smakar!


Julpynt!!

Var på City gross för någon dag sen och till min stora förtjusning fick jag syn på detta på hyllorna. Wiie! Där ljusen stod innan står nu julpyntet fint uppradat. Dom hade dock bara börjat packa upp, but still :D Jag blir så glad för när varuhusen börjar pynta och sälja julgrejer börjar det verkligen närma sig!




Underbart!


Bild på inköpen

Här kommer en bild på lite av det jag handlade i lördags :)

Bättre sent än aldrig, hehe ;D


En mysig dag på stan

Dagen har idag spenderats på stan med världens bästa familj! Det blev lite shopping och fika:) Hur mysigt som helst. Gick in på Åhlèns i hopp om att hitta Itzaks julevangelium (Hipphipp) men inte hade dom det. Men där fanns en jäkla massa boxar med julkalendern sen typ 100 år tillbaka haha. Jag köpte iallafall bl.a en bok av Camilla Läckberg, Fyrvaktaren. Stora juljournalen från Hemmets juljuornal och Satin liquid foundation från Maybelline.
(Det måste bli iallafall ett inlägg idag hoppas det går att ladda upp bilder imorgon. Lite tråkigt, men men).

Nått fel...

Det är något fel med bilduppladdningen så jag får prova igen senare. Inläggen blir ju jättetråkiga utan bilder så jag SKA fixa bilduppladdningen innan det blir något inlägg!


Marabou Vintevit!

Så goood denna chokladen är! Nog den godaste vita chokladen jag nånsin smakat. Den har som sagt smaken av vit choklad och vanilj. Vi var ett gäng tjejer från klassen som stack till City gross på lunchen för att köpa den nya chokladen. Förra årets vinterutgåva från Marabou hade smaken av julkryddor såsom, ingefära, kanel, kardemumma och kryddnejlika. Smakade lite som choklad-pepparkaka. Den var också väldigt god, synd bara att det är "limited edition"

Så här såg det ut i butiken.


Supergod! Ni måste prova


"ombyggnad"

Har nästan blivit klar med bloggen efter lite ombyggnad och justeringar och sådär så nu ska allt snart vara färdigt. Men ni får ha lite överseende sålänge då menyn t.ex är lite konstig och det kommer inte ett julinlägg förrän imorgon. Men jag kommer nog att vara klar med designen och allt då :)

Hotell Gyllene Knorren

Årets julkalender, 2010 heter Hotell Gyllene Knorren. Den är baserad på Johan Unenges böcker Hotell Gyllene Knorren. Den verkar sjukt mycket bättre än den förra året. Kommer inte ens ihåg vad den heter för jag kolla inte på den alls. Inget juligt när det. Detta årets kan bara vara bättre. Den handlar om en familj som köper ett gammalt hotell vid en väg. Men sedan upptäcker de att det har byggts en storväg inte så långt där ifrån så ingen kör på den gamla vägen vid hotellet längre. Det kommer inga gäster och allt går dåligt. Men så en dag börjar det komma skumma gäster och skumma saker börja hända...


Verkar rätt bra faktsikt :)

Julmarknad

Nu är det julmarknad hos Ljungs handel i Stora Uppåkra. Ett stort utbud av julens alla tomtar, ljus, lyktor, julklappar och mycket mer. Det är en jättemysig butik i lite lantlig miljö. Själv har jag bara varit där en gång och nu när det är julmarknad blir det så klart fler gånger, så titta in där vettja! ;D

Ännu en "jultidning"

Hehe kunde inte låta bli att plocka Allers Julmagasin när jag var på City Gross igår. Det finns jätte många bra pynttips, recept och ideèr till julen. Rekomenderas starkt till alla julälskare!


En massa ideèr och inspiration!

Jotex Julen 2010!

Nu har Jotex skickat ut sina julkataloger med julens pynt och dekorationer. Allt för att skapa julstämning i hemmen :)
Den ska jag nu sitta och bläddra i och se om jag hittar något snyggt. Det är ju inte alls långt kvar till jul och det gäller att vara förbered inför jupyntandet!


Kanderade juläpplen med mandelfyllning

Här är ett recept på ett klassiskt julgodis, kanderade äpplen. Just de här äpplena är fyllda med mandelmassa men man kan ju självklart göra utan också om man inte gillar mandelmassa.

4 äpplen
100g mandelmassa
4 träpinnar

Glasyr:
3dl strösocker
1dl vatten
1stk ättiksprit (12%)

1. Knäckglasyr:Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull. Koka upp och låt sockerlagen koka ordentligt (till 140°C), cirka 15 minuter. Gör knäckprov. Rör om regelbundet med träslev. Varning för het glasyr.

2. Gnid äpplet blankt med en handduk. Kärna ur äpplen med en urkärnare (=rakt hål genom äpplet) och fyll hålet med mandelmassa (ej nödvändigt).

3. Stick in en träpinne snett i äpplet genom fruktköttet. Olja in ett fat med matolja.

4. Snurra äpplena i glasyren, hjälp till med sked. Ställ över på det inoljade fatet och låt stelna. Njut!


Marabou Vinter vit!

V.42 är snart här och då lanserar Marabou sin första vita chokladkaka någonsin. Den ska ha smaken av vit choklad och vanilj. Jag tycker det låter väldigt gott och ska defenitivt gå och köpa mig en chokladkaka när dom har börjat säljas :D

Marabou Vinter vit! Mums!


Nu är jag igång!

Nu äntligen är jag klar med designen och ser fram emot att blogga om en massa julmys! :) Sitter just nu och tittar på Harry Potter och hemligheternas kammare. För mig känns Harry Potter lite juligt.

Satt även och smaska på Frödinges kladdkaka. Den är ju bara godast!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0