Värmande glögg i kylan & recept

Igår så tjuvstartade vi helgen lite här hemma. Vi myste till det med värmd glögg m. mandlar och russin och till kvällens ära en mjuk pepparkaka som blev supergod! Mamma kan hon ;) Bara för att det snöa rätt så rejält igår så strömma det julkänsla till mer än bara mig, för när jag kom hem från skolan så hade mammsen satt på julmusik och skulle börja baka. Haha jag älskar dig mamma! Här har ni receptet:
Mjuk pepparkaka
2 ägg
2 d socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 dl mjölk
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor

Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt det i äggsmeten. Vispa på låg hastighet i resten av ingredienserna med vetemjölet sist. Häll sedan smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i 175-200 grader i ca 35 minuter.

Då vi inte hade någon kardemumma hemma så struntade vi i den och den blev hur smarrig som helst ändå! Så om ni inte gillar kardemumma eller inte har det hemma så går det lika bra utan :) Mys nu mycket alla där ute och hoppas det smakar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0