Första advent...

Godmorgon och hoppas alla har sovit gott! Idag är det första advent så ha en trevlig advent allihopa :) Mys till det lite extra idag med en stor frukost tillsammans med hela familjen där ni tänder första ljuset och ät och drick mycket julgodis och glögg. Själv ska jag gå på julskyltningen i Lund som har blivit en tradition och vi går alltid in på Ramklints och handlar fina marsipanfigurer. Var beredda på julgodistillverkning lite senare idag för jag har fixat minsann ;) Var ju tvungen att fylla godisskålarna nu inför advent!

 När första ljuset brinner 
 står julens dörr på glänt
 och alla barnen glädjas
 att fira få advent.

Hembakat

Jag har köpt en ny jultiding. Den här gången med en massa goda recept! Recepten låter väldigt goda och bilderna får det att vattnas i munnen haha!


Du kan köpa den för ca 60 kr :)

Värmande glögg i kylan & recept

Igår så tjuvstartade vi helgen lite här hemma. Vi myste till det med värmd glögg m. mandlar och russin och till kvällens ära en mjuk pepparkaka som blev supergod! Mamma kan hon ;) Bara för att det snöa rätt så rejält igår så strömma det julkänsla till mer än bara mig, för när jag kom hem från skolan så hade mammsen satt på julmusik och skulle börja baka. Haha jag älskar dig mamma! Här har ni receptet:
Mjuk pepparkaka
2 ägg
2 d socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 dl mjölk
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor

Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt det i äggsmeten. Vispa på låg hastighet i resten av ingredienserna med vetemjölet sist. Häll sedan smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i 175-200 grader i ca 35 minuter.

Då vi inte hade någon kardemumma hemma så struntade vi i den och den blev hur smarrig som helst ändå! Så om ni inte gillar kardemumma eller inte har det hemma så går det lika bra utan :) Mys nu mycket alla där ute och hoppas det smakar!

Snöööö!

Kolla vad galet mycket snö det har kommit! Helt otroligt att snön kommer redan i november här nere i Skåne. Gud vad mycket julkänsla snön för med sig och det kommer vara snö på skyltsöndag och första advent!



Så otroligt fint!

A christmas carol

Här är ett nytt tillägg i julfilmssamlingen! Jim Carrey I en julsaga. Jag satte på den lite bara för att kolla hur den var för jag hade egentligen inte tid att kolla ;) Men den verkar jätte bra och är verkligen härligt animerad!

Recensioner kommer snart när jag har sett den, blir nog på fredag ;)

Är med i tävling

Heej! Just nu är jag med i en tävling där man kan vinna en Aladdinask. Det är en tävling som julaftonsmorgon.blogg.se/ håller i. Man skulle skriva i bloggens komentarfält om hur man gjorde för att få just den Aladdinpralinen som var ens favorit.  Titta gärna in på bloggen, där finns också jättemysiga tips och recept för en underbar jul! :)  Hoppas bara på en vinst nu då :D
            
Älska Aladdin!

"Julstöksfika"

Idag har vi satt upp julgardiner och belysning i hela huset. Vi har sprungit runt och fixat och donat så sen tyckte jag att hela familjen behövde en fikapaus. Så jag och pappsen tog bilen till affären. Det blev brieost, mjuk och hård ädelost, kex och pepparkakor! Gud vad gott! En riktig julfika helt enkelt och nu när vi ändå var igång så satte vi på julmusik också. Jag gjorde även en Chai-latte som jag tänkte slänga upp ett recept på sen :)

Jag är bara tvungen att visa vad jag såg när jag vaknade idag...

...snö på taken! Haha :p

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2122925/julen-med-melinda?claim=hfcmmgnzph3">Följ min blogg med bloglovin</a>

Jag ser det snöar jag ser det snöar...

Äntligen! Nu har snön dragit sig ner till Skåne i Staffanstorp. Det lägger sig visserligen inte men bara av att se dessa små vita snöflingor lägga sig på jackärmen innan de smälter bort fyller själen med värme och glädje! Det sprider verkligen en otrolig julkänsla. Och det är inte så ofta det snöar i Skåne iheller så det känns hoppfullt att kanske få en vit jul för en gång skull ;)

I'm dreaming of a white christmas

Julbord!

Fredagen den 3 november har jag och min familj bokat julbord på Gästis i Staffanstorp. Ska bli hur trevligt och mysigt som helst för jag har aldrig varit på något julbord ute. Jag har aldrig ätit på Gästis iheller, men mina föräldrar har ätit där några gånger och där ska tydligen vara jättefint. Jag älskar verkligen julmat och allt som hör därtill så jag ser verkligen fram emot mitt första julbord :D

Random bild från google, mums!

Jag ska ta bilder när vi är där och lägga upp på bloggen för er som är intresserade av hur det ser ut där inne:)


Tre veckor kvar

Idag är det exakt tre veckor kvar till första advent, alla julskyltningar och marknader, julpynt, julbelysning och alla godsaker! Är super laddad nu, det är ju löjligt kort tid tills det är dags. Redan om två veckor är det dags för julgardinerna och julbelysningen att dras upp och dammas av här hemma. Nu jävlar är det dags för julen och här ska det stökas som aldrig förr med start om två veckor! :D
     
     Längtar!

Juliga!

Hejsan hoppsan idag har jag och varit med Natti. Och helt plötsligt bara sådär blev vi helt galna av julstämning! Haha vi valde ut några av de många julfilmerna jag har, och tittade på film hela eftermiddagen fram till nu. Sen så kan man ju inte vara utan varm choklad ;) Det är ett måste till julmyset! Vi kände oss barnsliga som vanligt så det blev dom här!:
       
Barbie - I nötknäpparen, Nalle Puh - Jullovet, Grinchen, Walt Disney - Julfavoriter och Polarexpressen.

      
     Varm choklad!

RSS 2.0